Εθνική Τράπεζα: Επετειακό καταθετικό προϊον στην Κύπρο

Η Εθνική Τράπεζα Κύπρου, μέλος του μεγαλύτερο τραπεζικού ομίλου της Ελλάδας, επανακάμπτει δυναμικά στην τοπική αγορά με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων δραστηριοποίησή της στην κυπριακή αγορά.

Πρόκειται μια νέα σειρά επετειακών προθεσμιακών λογαριασμών υπό το γενικό τίτλο «GOLD CENTURY», οι οποίοι προσφέρουν επιτόκιο από 4,30% για ποσά άνω των 25.000 ευρώ για καταθέσεις άνω των 6 μηνών. Το επιτόκιο αυξάνεται ανάλογο με τη διάρκεια της κατάθεσεις.

Η παρουσία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Κύπρο χρονολογείται από το 1910. Το 1993, και αφού  είχε μεσολαβήσει μια μεγάλη  περίοδος πτωτικής πορείας της Τράπεζας στην Κύπρο, η Διοίκησή της στην Αθήνα, μετέτρεψε το Δίκτυο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Υποκαταστημάτων Κύπρου (όπως είχε ονομασθεί), σε ανεξάρτητη Κυπριακή Τράπεζα.  Ιδρύθηκε έτσι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) ΛΤΔ, η οποία άρχισε να λειτουργεί επίσημα από το 1994.

Η Εθνική Τράπεζα έχει παρουσία σε 11 χώρες, σε 2 ηπείρους, όπου ελέγχει 8 τράπεζες και 64 εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών και λοιπών υπηρεσιών. Στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου, τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος τραπεζών της Εθνικής έχει εξελιχθεί στην ισχυρότερη ελληνική παρουσία με δραστηριότητα σε 9 χώρες, σε μια αγορά 125 εκατομμυρίων κατοίκων, με περισσότερες από 1.100 τραπεζικές μονάδες μέσω δικτύου καταστημάτων και θυγατρικών χρηματοπιστωτικών εταιρειών που λειτουργούν στην Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία, την Π.Γ.Δ.Μ., τη Σερβία, την Τουρκία και την Αίγυπτο.
seitanid@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.