Τουρισμός: Αύξηση των διεθνών αφίξεων

Τα προσωρινά αυτά στοιχεία δείχνουν για το 1ο εξάμηνο του 2011 αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων κατά 9,52%, έναντι του 1ου εξαμήνου του 2010. Στο ίδιο πάντα διάστημα, τα αεροδρόμια Ρόδου και Κω παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη βελτίωση, με ποσοστά αύξησης 33,25% και 31,07% αντίστοιχα.  Αξιοσημείωτο είναι ότι αν από όλα τα αεροδρόμια αφαιρέσουμε την Αθήνα, η αύξηση γίνεται 15,9%, αν δε αφαιρέσουμε και τη Θεσσαλονίκη, τότε φτάνουμε στο 17%.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ «οι αυξήσεις αυτές λογικό είναι να μας ικανοποιούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργούν ευφορία, δεδομένου ότι το διάστημα στο οποίο αναφέρονται έχει προηγηθεί των προσφάτων γεγονότων στην πλατεία Συντάγματος, τα οποία ενδέχεται να μας επηρεάσουν στο υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου. Υπενθυμίζουμε ότι οι κύριες αιτίες της αύξησης της τουριστικής ζήτησης για τη χώρα μας για φέτος είναι: η ανάκτηση ενός μέρους των απωλειών του 2010, λόγω των γεγονότων του Μαΐου, προβλήματα στη Βόρειο Αφρική και η ένταση μεταξύ Ισραήλ – Τουρκίας και ταυτόχρονα, η μείωση του ΦΠΑ στα καταλύματα και η βελτίωση στη χορήγηση visa στη Ρωσία. Επίσης, να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αυτά κατεγράφησαν για το 2011, από όλα αυτά, θα υπάρχει μόνο η βελτίωση στη χορήγηση visa, ενώ θα ανέβει ο ΦΠΑ στην εστίαση.

Για να διατηρηθεί η δυναμική ανάπτυξης είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ τον περασμένο Μάιο και οι οποίες σήμερα σημειώνουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας και να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το value for money».

Στο www.sete.gr  και στην ενότητα Στατιστικά, υπάρχει μια σειρά στατιστικών στοιχείων για τον ελληνικό τουρισμό και τους ανταγωνιστές μας, η οποία επικαιροποιείται συνεχώς και είναι πάντα στη διάθεσή σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.