Περίπου 800 ελληνικές επιχειρήσεις μετακινήθηκαν στη Βουλγαρία

Με επιπλέον «δυναμικό» 800 εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, το οποίο αναζητούσε, κατά κύριο λόγο, διέξοδο από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ενισχύθηκε η βουλγαρική αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2011, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων «Sofia News Agency«, επικαλούμενο ρεπορτάζ του βουλγαρικού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού bTV.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, πολλές από τις επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Επίσης, στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους αναμένεται αύξηση των επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων, που θα συσταθούν στη γειτονική χώρα. Αναφέρεται, μάλιστα, πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με ρουμανικής ιδιοκτησίας εταιρείες.

Από επιχειρήσεις της Ελλάδας και της Ρουμανίας, δύο γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και μέλη της ΕΕ, ανακοινώθηκε πως μετακινήθηκαν στη Βουλγαρία, όχι μόνο για το φορολογικό καθεστώς της- είναι το χαμηλότερο σε όλη την ΕΕ- αλλά και για τη μακροοικονομική της σταθερότητα, το φθηνό εργατικό δυναμικό, τις ικανοποιητικές τιμές σε ακίνητα, ενοικιάσεις και υπηρεσίες μεταφοράς.

Πολλές από τις πρόσφατα εγγεγραμμένες στη Βουλγαρία ελληνικές επιχειρήσεις έχουν συσταθεί μόνο για την αγορά ακίνητης περιουσίας ή αυτοκινήτων, ωστόσο ένα μέρος από αυτές δραστηριοποιείται ενεργά.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία, οι ελληνικές επιχειρήσεις απασχολούν περίπου 82.000 εργαζόμενους. Το Sofia News Agency αναφέρει, ακόμη, ότι πρόσφατα γνωστοποιήθηκε πως ένας Ρουμάνος επιχειρηματίας στη βουλγαρική πόλη Ρούσε είναι ο πιο υψηλά φορολογούμενος πολίτης.

http://www.emea.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.