Καμπάνια στην Κύπρο υπέρ του ελληνικού τουρισμού

Διαφημιστική εκστρατεία με την οποία καλούνται οι Κύπριοι που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό να προτιμήσουν την Ελλάδα, οργανώνει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας.

Η εκστρατεία θα αφορά διαφημιστικές καταχωρήσεις σε καθημερινές εφημερίδες και πινακίδες στους δρόμους και θα έχει ως κεντρικό σλόγκαν:  Διακοπές στο εξωτερικό; Πάμε Ελλάδα!

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ξεκάθαρο και αφορά τον κάθε Κύπριο που προγραμματίζει φέτος να κάνει διακοπές στο εξωτερικό», δήλωσε ο πρόεδρος Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, Άκης Πηγασίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας συμμετέχουν εταιρείες μέλη του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, που συνέβαλαν οικονομικά στη χρηματοδότηση της εκστρατείας. Πρόκειται για τις: ΕΚΟ – Ελληνικά Πετρέλαια, Ντίνος Σιακόλας (aks hotels), ΟΠΑΠ Κύπρου, Deloitte, Emporiki Bank, Greco’s Nest Restaurant, PWC, KPMG, Louis, Marfin Popular Bank, Vivartia, Tραπεζα Kυπρου, Αlpha Bank, Cyprus Airways, Iacovou Group, Eurobank, fmw financial media way, Papafilippou Ice Cream και Olympic Air.

 

Παρά την κρίση, οι εμπορικές συναλλαγές Κύπρου – Ελλάδας παρουσίασαν αύξηση κατά 7.3% το 2010. Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος του 2010, οι εμπορικές συναλλαγές Κύπρου – Ελλάδας ανήλθαν στο €1.46 δισ., έναντι €1.36 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Οι συνολικές εξαγωγές της Κύπρου στην Ελλάδα τους μήνες Ιανουάριο – Δεκέμβριο του 2010 ανήλθαν στα €244 εκατ., σε σύγκριση με €220 εκατ., την αντίστοιχη περίοδο του 2009, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 11% περίπου. Για την ίδια περίοδο οι εισαγωγές από την Ελλάδα ανήλθαν σε €1.22 δισ. σε σύγκριση με €1.14 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 7% περίπου.

Θετικά εξελίσσεται και η τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα σήμερα αποτελεί την 4η χώρα σε προσέλευση τουριστών στην Κύπρο, ακολουθώντας τη Βρετανία, τη Ρωσία και τη Γερμανία.

Όσον αφορά τον τουρισμό από Κύπρο προς Ελλάδα, η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη προτίμηση των Κυπρίων για διακοπές, αφού κάθε χρόνο δέχεται γύρω στις 300.000 επισκέπτες από την Κύπρο. Τα συνολικά ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό για διακοπές το 2010 ανήλθαν στις 840.000.

Οι ελληνικές επενδύσεις στην Κύπρο δεν περιλαμβάνονται πιο πάνω και το σύνολο τους το 2009 ανερχόταν στα 710 εκ. ευρώ.

«Οι δύο χώρες μπορούν όχι μόνο να εμβαθύνουν τις εμποροοικονομικές τους σχέσεις, αλλά και να διεκδικήσουν μερίδια αγοράς στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιφέρεια. Γι’ αυτό ευνοούμε τις κοινοπραξίες και τις συνεργασίες μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών τόσο στις αγορές μας, όσο και στην περιφέρεια μας. Η Ελλάδα μπορούσε να βοηθήσει κυπριακές εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στα Βαλκάνια και η Κύπρος ελληνικές εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στη Μέση Ανατολή», σημείωσε ο κ. Πηγασίου.

Ο εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Βασίλης Σκρόνιας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Ελλάδος για την πρωτοβουλία του και τόνισε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς της οικονομίας στους οποίους μπορούν να συνεργαστούν στενότερα οι δύο χώρες. Ως νέοι τομείς συνεργασίας (πέραν του τουρισμού και των τροφίμων) αναφέρθηκαν η ενέργεια και η ανάπτυξη της παραθεριστικής κατοικίας. Στον τουριστικό τομέα υπάρχει συνεργασία μεταξύ του ΚΟΤ και του ΕΟΤ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.