Δεύτερη η Κεντρική Μακεδονία σε επενδυτικές προτάσεις

Οκτακόσιες εικοσιοκτώ επενδυτικές προτάσεις κατατέθηκαν στο Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων», συνολικού προϋπολογισμού ύψους 127.625.749,70 ευρώ και συνολικής δημόσιας δαπάνης 58.132.609,41 ευρώ.
Αυτά προκύπτουν από τα απολογιστικά στοιχεία καθώς ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα και όπως αναφέρει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας οι επενδυτικές προτάσεις αφορούν ένα ευρύτατο πεδίο οικονομικών δραστηριοτήτων που επιβεβαιώνει το εύρος εφαρμογής και την ευελιξία του προγράμματος.
Σημειώνεται ακόμη ότι με το Πρόγραμμα “Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων’’ και μια σειρά άλλων δράσεων στο πλαίσιο αυτό »επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένα δυναμικό κίνημα εξωστρέφειας που θα αλλάξει τις αντιλήψεις του Επιχειρείν στη χώρα μας».
Τα ίδια κεφάλαια των 828 επενδυτικών σχεδίων είναι 61.739.546,44 ευρώ και ο δανεισμός ανέρχεται 7.138.683,98. Οι περισσότερες επενδυτικές προτάσεις (408) είναι από την Αττική και στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι επενδυτικές προτάσεις (215) από την Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική Μακεδονία με 40 προτάσεις, η Στερεά Ελλάδα με 34, η Κρήτη με 29, Η Ανατολική Μακεδονία Θράκη με 24, η Δυτική Ελλάδα με 23, η Θεσσαλία με 20, η Πελοπόννησος με 12, το Νότιο Αιγαίο με 6 και από 3 προτάσεις ενταγμένες στο πρόγραμμα έχουν τα Ιόνια Νησιά και το Βόρειο Αιγαίο.
http://www.agelioforos.gr

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.