Τι θα περιλαμβάνει το «Μνημόνιο 2»

Την άμεση υιοθέτηση επιπρόσθετων παρεμβάσεων, για το 2011, ύψους άνω των έξι δισ. ευρώ, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος στο -7,5% του ΑΕΠ, στο τέλος του έτους, και να δημιουργήσουμε ταχύτερα πρωτογενή πλεονάσματα, θα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, το «Μνημόνιο 2» Οι συγκεκριμένες αυτές παρεμβάσεις θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής από την τρόικα.

Επίσης θα περιλαμβάνει;

-Την υιοθέτηση παρεμβάσεων ύψους περίπου 22 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, για την περίοδο 2012 – 2015, ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να μειωθεί κάτω του 3%, το 2004, και κοντά στο 1% του ΑΕΠ, το 2015, δημιουργώντας έτσι πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 6%, τα οποία θα οδηγήσουν στη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ. Στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής θα συμπεριληφθούν, επίσης, για τη μείωση και πιο αποτελεσματική λειτουργία του δημοσίου τομέα, όπως μείωση απασχολούμενων και μισθολογικού κόστους, συγχώνευση και κατάργηση φορέων, εξυγίανση ΔΕΚΟ, μείωση λειτουργικών δαπανών, μείωση αμυντικών δαπανών. Την καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών και εξορθολογισμό των δαπανών υγείας, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

-Την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ύψους 50 δισ., ως το 2015, που θα στηρίξει την ανάπτυξη και θα μειώσει έως και 20 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος, ενώ θα μειώσει σημαντικά και τις ετήσιες δαπάνες για τόκους. Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία ειδικού φορέα, στο οποίο θα δημιουργηθούν ειδικά χαρτοφυλάκια αξιοποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου θα επεκταθεί και θα ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής.

 

 

 

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τι θα περιλαμβάνει το «Μνημόνιο 2»

  1. ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!! ΠΟΥ Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ! ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!! church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.