Θ.Πελαγίδης: «Κλειστή αγορά» το πολιτικό σύστημα

Ένα δραστικό «άνοιγμα» των κομμάτων στην κοινωνία που θα φέρει νέους ανθρώπους στο προσκήνιο κρίνει απαραίτητο για τη γενική ανάκαμψη της χώρας o καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Θεόδωρος Πελαγίδης, μιλώντας στο tvxs.gr με αφορμή την εκπόνηση μελέτης για τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ)*.

Για τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις, εκτιμά ότι «πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά η κάθε περίπτωση» και προκρίνει την αξιοποίηση «της περιουσίας και των εσόδων των δημόσιων επιχειρήσεων». Ερμηνεύοντας την άποψη ότι δεν αξιοποιούνται επαρκώς τα κονδύλια που διατίθενται μέσω του ΕΣΠΑ, επισημαίνει πως «για να υπάρχει υψηλή απορροφητικότητα, θα πρέπει να αναπτύσσεται και η εσωτερική οικονομία, ώστε να δημιουργούνται αντίστοιχες ανάγκες». Πάντως, εντοπίζει και «πρόβλημα τεχνοκρατίας στην κυβέρνηση». Γενικότερα, τονίζει την ανάγκη για «πιο ριζοσπαστικές λύσεις», καθώς «προστίθεται διαρκώς χρέος στο χρέος» το οποίο «δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθεί».

Διαβάστε τη συνέντευξη στο www.tvxs.gr 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.