Δημόσια επενδυτική αναπτυξιακή τράπεζα προανήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Την πρόθεση της κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας δημόσιας επενδυτικής αναπτυξιακής τράπεζας, με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης από το βήμα του Economist.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου «να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη και την επένδυση στον τόπο μας, αλλά και για να δοθεί λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά».

Αναφορικά με την πορεία του επενδυτικού νόμου, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανέφερε ότι «σε 15 μέρες που τρέχει η προκήρυξη, περίπου 500 υποψήφιοι επενδυτές εμπιστεύονται τη νέα διαδικασία με επενδυτικά σχέδια πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι καταγράφηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάθε εμπόδιο, κάθε διαδικασία που πνίγει την επιχειρηματική δραστηριότητα και ένα σχέδιο από 63 σημεία που αποτελούν εμπόδια για την επιχειρηματικότητα. «Θα αποτελέσει έναν από τους πιο φιλόδοξους νόμους, ούτως ώστε η Ελλάδα να γίνει φιλική προς την επιχειρηματικότητα».

Τέλος, σε ότι αφορά το οικονομικό περιβάλλον, ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε: «η γνώμη μου είναι ότι η συζήτηση που γίνεται σήμερα στη χώρα είναι απολύτως δημοσιονομικοκεντρική και άρα απολύτως συντηρητική. Και αυτό οδηγεί την πραγματική οικονομία σε δραματικά αποτελέσματα».

«Αυτό που συμβαίνει πλήττει το αίσθημα των πολιτών, καλλιεργώντας καθημερινά το τρόμο, ανασφάλεια και -κυρίως- απώλεια θέσεων εργασίας», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης.
www.emea.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.