“Ο τραπεζικός κλάδος κινδυνεύει από μια αναδιάρθρωση”

Αναλυτές τόσο της Deutsche Bank όσο και της Credit Suisse εκτιμούν πως μια πιθανή αναδιάρθρωση της Ελλάδας, θα βάλει σε κίνδυνο τις τράπεζες και όχι τους επενδυτές.

«Η προοπτική αναδιάρθρωσης δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα μεγάλο αρνητικό γεγονός από τους επενδυτές» αναφέρει ο επικεφαλής έρευνας στην Credit Suisse, κ. Robert Barrie. «Ο άμεσος αντίκτυπος μιας αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους της περιφέρειας στους τραπεζικούς κλάδους εκτός της περιοχής, δεν θα είναι και τόσο σημαντικός. Αυτός που κινδυνεύει το περισσότερο είναι ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος» επισημαίνει ο κ. Barrie.

Ο αναλυτής στην Deutsche Bank κ. Mark Wall, υποστηρίζει πως αν  αναδιαρθρώσει η Ελλάδα, η κίνηση αυτή θα συνιστά στροφή 180 μοιρών που μπορεί να δυσαρεστήσει τις αγορές και να κλονίσει την πρόοδο σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.

«Η διάθεση των ιδιωτών επενδυτών να ενισχύσουν σε κεφάλαια των τραπεζών της Ευρωζώνης – τόσο στην περιφέρεια όσο και στον πυρήνα της – μπορεί να εξασθενήσει, εντείνοντας τη μετάδοση. Και κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε προβλήματα στις ευρωπαϊκές τράπεζες που χρειάζεται ενδεχομένως να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους κατά περισσότερο από 40 δις ευρώ φέτος».

www.newscode.gr