Καρλ Ότο Πελ: Η Ελλάδα θα επαναφέρει την δραχμή

Την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να επιστρέψει στη δραχμή κάνει στο περιοδικό Spiegel ο πρώην διοικητής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, Καρλ Ότο Πελ, εμβληματική φυσιογνωμία του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, ο οποίος έφερε εις πέρας την νομισματική ενοποίηση της Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία.

Σύμφωνα με το γερμανό τραπεζίτη η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να γίνει μέλος της ευρωζώνης και θεωρεί αδύνατη την ομαλή εξυπηρέτηση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Μάλιστα προτείνει τη διαγραφή του ενός τρίτου του χρέους, δηλαδή περίπου 100 δισ. ευρώ! Το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας το αποδίδει στην ανάγκή να προστατευτούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες που κατέχουν ένα σημαντικό μερίδιο του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο ο κ. Πέλ εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους και μοιραία θα φύγει από την Ευρωζώνη. «Η Ελλάδα θα επαναφέρει την δραχμή», προβλέπει ο Πελ, και στην επισήμανση ότι η Ελλάδα δεν έχει λόγο να φύγει από την ευρωζώνη όσο λαμβάνει βοήθεια, ο πρώην διοικητής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας  απαντά ότι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η Ελλάδα θα έχει λόγους για να φύγει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.